مسئول بخش:  جناب آقاي محمد فروغي

مسئول فني بخش: سركار خانم دكتر مريم لشكر بلوك 

 

بخش راديولوژي اين مركز از قديمي ترين قسمتهاي بيمارستان مي باشد كه از ساليان گذشته كار خدمت رساني به بيماران را انجام مي داده است .

در اين بخش انجام كليه راديوگرافي هاي ساده و  OPG  و سفالومتري بصورت 24 ساعته به بيماران ارائه مي گردد . و برخي از راديوگرافيهاي اختصاصي ورنگي در شيفت هاي صبح غير تعطيل در حضور جناب آقاي دكتر جواد محمدي متخصص و مسئول فني محترم اين بخش انجام مي شود . و در صورت نياز به راديوگرافيها درخواستي گزارش كتبي نيز داده مي شود .

به مدد خداوند متعال و همت جناب آقاي دكترمحمدي متخصص محترم راديولوژي وسونوگرافي كليه سونوگرافيهاي ساده ورنگي به غير از NT  FNA  وغربالگري در اين مركز انجام ميشود .

بخش تراكم استخوان اين مركز همه روزه به بيماران خدمت رساني مي كند . و در اينده تصميم به راه اندازي قسمتهاي تخصصي تر در بخش تصوير برداري مي باشد

 

ادیولوژی و سونوگرافی

بخش تصويربرداري با دارا بودن دستگاه های پیشرفته زير، از قبیل سونوگرافی سه بعدی و چهار بعدی، تراكم استخوان و …، با حضور تکنسین ها و کارشناسان مجرب، در ردیف مجهزترین مراکز رادیولوژی و سونوگرافی منطقه می باشد.

  1. يك دستگاه راديولوژي ديجيتال
  2. دو دستگاه راديولوژي آنالوگ پرتابل
  3. يك دستگاه CR و همچنين سيستم هاي ايميجر فيلم و كاغذ راديولوژي
  4. دو دستگاه سيستم سونوگرافي پيشرفته كالر داپلر
  5. يك دستگاه پيشرفته سنجش تراكم استخوان
  6. يك دستگاه ماموگرافی
  7. يك دستگاه پانوركس ( OPG)

*  كليه خدمات سونوگرافي بانوان را راديولوژيست خانم انجام مي دهد.

 

 راديولوژي

علم راديولوژي به معني بيان اشعه، ریز موجهایی می باشند که از هر ماده ای عبور می کنند. و به دلیل پراکنده شدن حتی قابل مشاهده نمی باشد و براي كمك به پزشکان به منظور تشخیص بیماریهای ساختارهای درون بدن، بررسي اينكه بدن بيمار چگونه به روش درماني مورد نظر جواب داده و در آخر ارائه يك درمان مؤثر به بيمار مورد استفاده قرار مي گيرد.

در اين بخش انجام كليه راديوگرافي هاي ساده و  OPG  و سفالومتري به بيماران ارائه مي گردد . و برخي از راديوگرافيهاي اختصاصي و رنگي در شيفت هاي صبح غير تعطيل در حضور پزشك متخصص و مسئول فني اين بخش انجام مي شود . و در صورت نياز به راديوگرافيها درخواستي گزارش كتبي نيز داده مي شود .

 

سونوگرافي

نوع ديگري از دستگاه تصويربرداري سونوگرافي مي باشد كه با استفاده از امواج صوتي با فركانس بالا، اندامها و ساختارهاي داخل بدن را نگاه مي كنند. متخصصان از آن براي مشاهده قلب، رگ هاي خوني، كليه ها، كبد و ساير اعضاي بدن استفاده مي كنند. در دوران بارداري، پزشكان از اين نوع تصويربرداري براي مشاهده جنين استفاده مي كنند. برخلاف اشعه ايكس، امواج اين معاينه شما را به اشعه اي منعكس نمي كند و مضر نمي باشد.

كليه سونوگرافيهاي ساده ورنگي به غير از NT  FNA  وغربالگري در اين مركز انجام ميشود .

 

ماموگرافي

 ماموگرافی یکی از روش های تشخیص سریع بیماری سرطان سینه به وسیله ی تابش پرتوهای خفیف اشعه ایکس می باشد. به طور معمول در مواردی که مراجعه کننده دارای علایمی از جمله درد ، تشخیص توده ، پوسته پوسته شدن سطح سینه یا فرورفتگی و سایر ناهنجاری های مربوط به سینه باشد پزشک برای اطمینان از نوع عارضه ماموگرافی را توصیه میکند.

البته شبکه بین المللی سرطان (NCCN) برای زنان بالای 40 سال انجام ماموگرافی را به طور سالیانه توصیه کرده است و زنانی که پیشینه ابتلا به سرطان سینه و رحم در اقوام خود دارند میبایست غربالگری ماموگرافی را زودتر از سن 40 سالگی انجام دهند زیرا بدون شک تشخیص زود هنگام سرطان سینه شانس درمان را تا حد زیاده افزایش میدهد.

دستگاه های مامو گرام دارای سه نوع دیجیتال ، CAD و DBT میباشد .

در دستگاه های نوع دیجیتال تصویر پردازش شده ی حاصل از برخورد اشعه ی ایکس با بافت های بدن ، بر روی فیلم های رادیوگرافی نقش میبندد و پزشک متخصص پس از بررسی آنها از وضعیت سینه ها و نوع عارضه آگاهی میابد .
در دستگاه های نوع CAD وضعیت غیر نرمال مانند توده ها ، کلسیم رسوب کرده و... پررنگ نمایش داده میشود تا پزشک و متخصص به سادگی عارضه را شناسایی کنند.
در نوع DBT که به ماموگرافی سه بعدی نیز شناخته میشود ، از سینه در زوایای مختلف به صورت سه بعدی عکس برداری میشود این روش فوایدی نیز دارد از جمله اینکه با استفاده از آن می توان تومور های چندگانه را تشخیص داد و به علت واضح تر بودن تصاویر، نیاز به انجام تست های جانبی کاهش پیدا میکند و ناهنجاری پستان، موقعیت ناهنجاری، شکل ناهنجاری و اندازه آن با دقت بیشتری مشخص می شود. البته این وضوح بیشتر عکس ها ناشی از افزایش دوز تابشی اشعه ایکس نسبت به روش ماموگرافی دیجیتال است اما این بدین معنی نیست که بدن را با خطرات جدی روبرو کند زیرا دوزتابش اشعه در تمامی ماموگرام ها مورد تایید FDA و سازمان بهداشت جهانی می باشد.

 

هیستروسالپنگوگرافی یا عکس رنگی رحم 

هیستروسالپنگوگرافی یا عکس رنگی رحم تکنیکی است که در طی آن به کمک  نوع خاصی از اشعه ایکس به نام فلوروسکوپی می توان  تصویربرداری از داخل رحم و لوله رحم انجام داد و آن ها را بررسی نمود.  همچنین می توان از عکس رنگی رحم جهت شناسائی برخی از مشکلات ناباروری استفاده کرد. با استفاد از روش فلوروسکوپی امکان مشاهده اندام های داخلی وجود دارد که طی آن رحم و لوله های رحمی از مواد حاجب محلول در آب پر می شوند و رادیولوژیست می تواند با استفاده از مواد فلوروسکوپی ساختار و عملکرد رحم و لوله های رحمی را مشاهده نماید.

مهمترین موارد کاربرد عکس رنگی رحم تشخیص ناباروری، سقط های مکرر، بسته بودن و چسبندگی لوله های رحمی می باشد. همچنین از دیگر موارد کاربرد عکس رنگی رحم می توان به ناهنجاری های ساختاری در رحم، فیبروم رحمی و پولیپ های رحمی اشاره کرد.

جهت کاهش درد، بهتر است یک ساعت پیش از انجام hsg از مسکن استفاده نمایید و همچنین مصرف آنتی بیوتیک نیز توصیه می گردد. در رابطه با عکس رنگی رحم و بارداری می توان گفت که بهترین زمان جهت انجام عکس رنگی رحم یک هفته پس از پریود و قبل از تخمک گذاری می باشد زیرا در اینصورت احتمال بارداری و به دنبال آن آسیب به جنین وجود ندارد و میزان اختلالات کاذبی که در نتیجه افزایش ضخامت دیواره رحم ایجاد می شود در این زمان کمتر است و لازم به ذکر است که در هنگام عکس رنگی رحم، فرد نباید هیچ وسیله فلزی از قبیل طلا به همراه داشته باشد.

 

تراكم استخوان

از ابتدای تشکیل جنین به تدریج کلسیم در استخوان ها رسوب می کند و در زمان رسیدن به سن بلوغ و جوانی در بیست سالگی، استخوان ها کاملا متراکم می شوند.

نوع ديگري از عكسبرداري سنجش تراکم استخوان یا دانسیتومتری استخوان است كه در اين روش مي توان سفتی و سختی و درجه محکم بودن استخوان های بدن را تعیین کرد. اندازه‌ گیری تراکم استخوان یکی از راه‌های سنجش سلامتی است. كه در اين بخش كليه پرسنل همه روزه به بيماران ارائه خدمت مي نمايند.

 

  • بخش تصويربرداري با دارا بودن دستگاه های پیشرفته و با حضور تکنسین ها و کارشناسان مجرب، در ردیف مجهزترین مراکز رادیولوژی و سونوگرافی منطقه می باشد .
  • كليه خدمات سونوگرافي بانوان را راديولوژيست خانم انجام مي دهد .

تجهيزات اين بخش شامل:

  1. يك دستگاه راديولوژي ديجيتال
  2. دو دستگاه راديولوژي آنالوگ پرتابل
  3. يك دستگاه CR و همچنين سيستم هاي ايميجر فيلم و كاغذ راديولوژي
  4. دو دستگاه سيستم سونوگرافي پيشرفته كالر داپلر
  5. يك دستگاه پيشرفته سنجش تراكم استخوان
  6. يك دستگاه ماموگرافی
  7. يك دستگاه پانوركس (OPG)

 

ساعت كار فيزيوتراپي : ارائه خدمت بصورت 24 ساعته توسط پزشكان خانم و آقا

اين بخش در طبقه زير همكف قرار دارد .

تلفن مركز:  7-33754825          داخلي :  221

Template Design:Dima Group