مراقبت های پس از عمل سزارین در منزل

مراقبت های پس از عمل سزارین در منزل

  • خانه
  • -
  • مطالب آموزشی
  • -
  • مراقبت های پس از عمل سزارین در منزل

[vc_row][vc_column][vc_column_text]* پس از رفتن به منزل آرامش محیط لازم است و محیطی که برای زائو خوشایند باشد.

* تماس با افراد زیاد توصیه نمی شود و حتما باید از تماس با افرادی که تب خال لب و دهان دارند و یا حالت سرماخوردگی دارند، پرهیز شود.

* رژیم غذایی شامل ویتامین، مایعات و پروتئین کافی است.  از جمله آب میوه تازه و تخم مرغ و شیر و دوغ و آب .  ولی برای ترمیم بافت، جبران خونریزی و حجم کافی  شیر نیاز بیشتری به ویتامین، مایعات و پروتئین هست تا به کاچی.در زمان شیردهی نیاز به کالری بیشتر از زمان بارداری می باشد . تغذیه کافی ،مایعات زیاد و استراحت و خواب در بهبود شیر مادر بسیار دخیل هستند .

* دوش گرفتن روزانه به صورت کوتاه مدت و به کمک همراه ویا شستشوی روزانه زخم با شامپوی نوزاد یا صابون از روز دوم جراحی سزارین توصیه می شود. محل بخیه نیاز به لیف و صابون زدن ندا رد، پس از دوش گرفتن محل بخیه به آرامی خشک شود.

* بی حرکتی در این مرحله مضر است، لذا افراد باید از ماندن در بستر به مدت بیش از ده ساعت در شبانه روز اجتناب کنند و حتما در منزل راه بروند.

* بخیه ها نیاز به پانسمان- مالیدن پماد یا کرم ندارند. شستشو با بتادین لازم نیست.
هرچه بخیه خشک تر باشد و هوا بخورد و تحت فشار چربی های پایین شکم نباشد زودتر خوب می شود. چون هیدروکسی پرولین در بافت برای ترمیم و تبدیل شدن به کلاژن که عامل ترمیم بافت است نیاز به اکسیژن دارد لذا نباید روی بخیه را پوشاند.
 در صورتی که بخیه ها بصورت غیر قابل جذب باشندتا ده روز بعد از عمل جهت کشیدن بخیه توسط پزشک جراح خود  باید مراجعه نمایید .

* اگر شکم افتاده و چاق است توصیه می شود با پارچه نخی یا شکم بند یا دست، شکم بالا نگه داشته شود که روی شکاف عمل نیفتد و محل بخیه، خشک باشد نه مرطوب و عرق کرده. اگر محل بخیه دچار درد و قرمزی وورم یا ترشح شد باید به پزشک اطلاع داده شود.

  * خونریزی رحم معمولا هر روز به سمت کم شدن می رود. اگر مشخصا از حد روز دوم قاعدگی فرد بیشتر شد و ادامه داشت، باید به پزشک اطلاع دهید.

*در صورت بروز سردرد به علت  بیحسی کمری حتما به بیمارستان مراجعه نمایید

.* فرد زائو باید هر روز دفع کافی ادرار و اجابت مزاج داشته باشد اگر اختلالی در این رابطه وجودداشت باید تیم درمانی را در جریان قرار داد.ودر صورت عدم دفع گاز و مدفوع از شروع تغذیه پرهیز شود وبه بیمارستان مراجعه شود.

 * علایم درد و تورم و تغییر رنگ در پا به ویژه وقتی یک طرفه باشد زنگ خطر لخته شدن خون در عروق پا می باشد که در پای چپ شایع تر است و اورژانس طبی می باشد. در عمل جراحی سزارین شانس این بیماری بیشتر از زایمان طبیعی می شود.

* علایم سو زش یا درد حین ادرار کردن، درد ناحیه پهلو که نیاز به پیگیری فوری دارد که ممکن است نشانه عفونت ادراری پس از سزارین باشد.

 * هر نوع احساس تب باید به وسیله درجه حرارت زیرزبانی ثبت شود اگر از ۳۸درجه سانتی گراد بیشتر بود و ادامه  داشت لازم است به پزشک مربوطه مراجعه شود.
* با پیشرفت تکنیک های جراحی و بیهوشی و بهداشتی امروزه نیاز به مصرف آنتی بیوتیک پس از سزارین به طور روتین نیست به جز در مواردی که شانس عفونت بالا رفته، مثلا پارگی کیسه آب به مدت طولانی و یا وجود بیماری زمینه ای و مواردی که متخصص زنان صلاح می داند.
* مصرف مسکن در حد تخفیف درد، نه الزاما برطرف کردن کامل درد، توصیه می شود به ویژه در مادران شیرده، ترجیح این است که مصرف مسکن  مخدر زیاد نباشد.و مسکن هائی مثل ژلوفن،مفنامیک اسید ناپروکسن بهتر هستند.

* مصرف قرص آهن باید ادامه یابد حداقل تا ۶ هفته ضرو ری است. سپس براساس شیردهی مادر و اندا زه گیری هموگلوبین خون تصمیم گیری شود.

* در مراقبت های پس از سزارین باید بدانیم که حداقل  تا  ۶  هفته فرد نباید مقاربت داشته باشد. پس از این مدت اگر شرایط روحی و جسمی تثبیت شده بود و خونریزی نداشت؛ می تواند تماس جنسی داشته باشد.
می توانند پس از ۶ هفته به تدریج به زندگی معمول خود برگردد.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.