[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2766″ img_size=”full” alignment=”center” css_animation=”slideInDown”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
بیمارستان یکی از مهمترین نهادهای ارائه دهنده ی خدمات بهداشتی و درمانی، متشکل از مجموعه ای از امکانات و تجهیزات پیشرفته و نیروی انسانی تخصصی و غیر تخصصی است که برای برقراری، حفظ و تأمین یکی از اساسی ترین نیازهای انسان یعنی سلامتی تلاش می کند. امروزه ایمنی و نگهداشت بیمارستان، یکی از اجزای بسیار مهم مدیریت پیشرفت واحدهای درمانی است و رعایت آن به لحاظ اقتصادی، انسانی و اخلاقی حائز اهمیت است؛ از این رو رعایت اصول آن در بیمارستان که مکان حساسی برای بروز حادثه به شمار می رود ، منجر به افزایش اثر بخشی، کارایی و در نهایت بهره ورزی آن می گردد که این مهم برای بیماران، کارکنان و ذینفعان اثرات مثبتی به همراه خواهد داشت . علاوه بر این در هنگام وقوع حوادث و بلایا، بیمارستان ها و مراکز بهداشتی درمانی جزو اولین واحدهایی هستند که ارائه ی خدمات بهداشتی – درمانی مطلوب و به موقع آنان، می تواند در کاهش مرگ و میر و نجات مصدومان نقش حیاتی و تعیین کننده ای داشته باشد و از این رو ایمن بودن آنها در این حوزه هم تأثیرگذار است . در تعریف، ایمنی عبارت است از میزان درجه ی دور بودن از خطر، واژه (Hazard) که در تعریف علمی ایمنی آمده است . در واقع، شرایطی است که دارای ظرفیت رساندن آسیب به کارکنان، تجهیزات و ساختمان ها، از بین بردن مواد یا کاهش کارایی در اجرای یک وظیفه ی از پیش تعیین شده می باشد . ایمنی در سازمان های بهداشتی درمانی مجموعه از تدابیر مدیریتی است که به منظور محافظت از دارایی های فیزیکی سازمان و افرادی که در ارتباط با آن و محیط پیرامون آن هستند به کار می رود و نیز برای کاهش احتمال وقوع آسیب و زیان استفاده می شود اما موجب حذف تمام خطرات نمی گردد . اهمیت ایمنی در بیمارستان از زوایای گوناگون قابل بررسی است زیرا وجود مواد قابل اشتعال، گازهای طبی، اشعه یون ساز و مواد شیمیایی، مراقبت های مداوم و جدی برای حفظ جان بیماران، کارکنان و عامه مردم را می طلبد . هر ساله هزینه های زیادی صرف اتفاقات ناشی از حوادث شغلی می شود که به جرأت می توان گفت که بیشتر آنها به دلیل رعایت نکردن مسائل ایمنی است که علاوه به ضایعات معنوی و انسانی ، زیان های مالی غیر قابل جبرانی در بر دارد.
تحقیقات انجام گرفته نشان می دهد که علی رغم به کارگیری الزامات ایمنی و حفاظت های شدید ظرفیت بروز حوادث در بیمارستان ها همچنان وجود دارد.
نکته قابل توجه این است که این اشتباهات صرفا به صورت خطای یک فرد رخ نمی دهد بلکه اغلب در قالب یک فرهنگ رفتاری ناقص شکل می گیرد.
از این رو تقویت و ارتقای سطح فرهنگ ایمنی که همانا نظام ارزش ها و باورهای مشترک یک سازمان است، لازم و ضروری به نظر می رسد تا رفتارها ایمن گردد.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2758″ img_size=”full” alignment=”center” css_animation=”fadeInDown”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][/vc_column][/vc_row]